top of page

Komşuköy'den The Peninsula Hotel'e Çatıda Tarım Projesi

Komşuköy tarımın her türlü mekânda mümkün olduğunu kanıtlıyor. Bazı günler, tarım faaliyetlerini kapalı bir otopark veya bir plazada gerçekleşirken, diğer günlerde ise şehrin en özel otelinin çatısında İstanbul manzarası eşliğinde gerçekleşiyoruz. Evet, 2023 itibariyle The Peninsula Hotel'in çatısında, mevsimine uygun, kimyasalsız ürünler yetiştirmeye başladık.

Bu projeyi iki bacaklı bir yaklaşımla ele alabiliriz. Birinci bacak, çatıda tarımsal faaliyetlerin günlük olarak ekibimiz tarafından gerçekleştirilmesidir. İkinci bacak ise sürekli olarak hasat alınan bitkilerin yerine yetişmiş fidelerin tedarik edilebilmesi için Komşuköy'de otel adına geliştirdiğimiz sera bölümünü içerir.




Serada, tüm yıl boyunca otel adına fide yetiştiriyoruz. Bu özenli işlemin sonucunda, çatıda hasat edildikçe boşalan bitkilerin yerlerine, yeni fideler hızlıca dikiliyor. Bu işleyiş sayesinde hem otelin tarım alanı sürekli olarak güzel bir görünümde kalırken otelin mutfağı da sürekli olarak yetiştirilen sezon ürünleri menülerinde kullanabilmektedir.


Bu yenilikçi tarım projesi, otelin mutfağına lezzet ve tazelik katma amacı güderken, çevre konularına duyarlı bir yaklaşımı teşvik etmektedir.






The Peninsula Hotel'in çatısı, Komşuköy sayesinde bir tarım cennetine dönüşmüştür

Bu yenilikçi proje, tarımın şehir yaşamı içinde nasıl başarılı bir şekilde entegre edilebileceğini göstermektedir. Gelecekte daha fazla otel ve işletme, çatılarından kendi ürünlerini yetiştirmek için benzer projeleri düşünebilir. Bu, hem çevre dostu hem de lezzetli bir geleceğe giden yolun bir parçası olabilir.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page